Апел организаторима протеста “Србија против насиља”: Ненасилни облици грађанске непослушности представљају легитимно демократско средство

  • Post category:Вести
You are currently viewing Апел организаторима протеста “Србија против насиља”: Ненасилни облици грађанске непослушности представљају легитимно демократско средство

Након још једног успешног протеста “Србија против насиља”, где је по шести пут више десетина хиљада грађана изашло на улице како би послало поруку Александру Вучићу да не одустаје од друштва без насиља, Левица жели да упути апел организаторима.

Позивамо странке и појединце укључене у организацију протеста “Србија против насиља” да се у што краћем року појача притисак на власт у целости, пре свега кроз повратак облицима окупљања који укључују методе грађанске непослушности, а што је и више него легитимно демократско средство. Не постоји ни један једини логичан разлог за напуштање приступа који је успостављен у уводним окупљањима.

Ненасилни облици грађанске непослушности су заступљени широм света и представљају најефикасније средство у борби против Вучићеве самовоље.