Београд треба да буде град зелених површина, а не инвеститорског урбанизма: Подршка станарима Блока 63!

You are currently viewing Београд треба да буде град зелених површина, а не инвеститорског урбанизма: Подршка станарима Блока 63!

Станари Блока 63 побунили су се против инвеститора Слађана Врејића, односно његове намере да изгради вишеспратницу на зеленој површини у улици Јурија Гагарина.

Врејић је добио локацијске услове, што представља корак до добијања грађевинске дозволе, али и указује на континуитет политике одлазеће градске управе која од свог доласка на власт 2014. године ради искључиво у приватном интересу.

Левица пружа пуну подршку станарима Блока 63 и најоштрије осуђује физичке насртаје приватног обезбеђења на њих.

Инвеститори не смеју остваривати своје циљеве науштрб јавног интереса нити употребљавати лично обезбеђење против грађана. Београд, између осталог, треба да буде град доступних зелених површина које ће се чувати и развијати у места од општег значаја за свакодневан боравак у природи и игру.

Управо је то промена за коју се Левица залаже и у коју верује, водећи се основном претпоставком да ће смена одлазеће градске управе осигурати основу за шире друштвене промене по мери обичног човека.