Без залагања за права животиња нема ни еколошке ни друштвене правде

You are currently viewing Без залагања за права животиња нема ни еколошке ни друштвене правде

Претходних дана интернетом кружи веродостојна слика изгладнелог јелена који се налази у борском Зоо врту.

Вредносни став Левице је недвосмислено потврђен и овом приликом. Зоолошки вртови су окрутна и нехумана места која опстају на уверењу да је животна сврха присилно заточених животиња визуелна забава посетилаца. Ми се залажемо за промену таквог приступа.

Гарантовати испуњење научних и педагошких циљева зоолошких вртова подизањем квалитета етичких стандарда, пренаменом дела простора који могу послужити као јавна уточишта за напуштене животиње и постепеним стварањем услова за напуштање погрешне праксе у којој се зоолошки вртови налазе у служби јефтине забаве за посетиоце

извод из нашег програма.

Левица најоштрије осуђује свакодневни третман којем су у зоолошким вртовима изложене животиње. Тражимо приступ заснован на бризи о добробити животиња и јаким етичким стандардима, уз остваривање тесне сарадње са организацијама цивилног друштва које се баве заштитом и побољшањем правног положаја животињског света.

Залагање за права животиња је неизоставан део наше борбе за еколошку и друштвену правду и стварање праведнијег друштва баш за све.