digitalni-aktivizam-1 БУДИ НАША ПОДРШКА И ОД КУЋЕ

21. век нам је донео сталан напредак и распрострањеност информационих технологија које нам пружају значајан број могућности на пољу дигиталног активизма и деловања. У наставку ти доносимо неколико примера начина на који можеш деловати чак и из удобности свог дома. Учини оно што сматраш најкориснијим за ширење мреже и идеја покрета!

 


1. Испуни приступницу и постани део борбе за Србију.

 

Друштвене мобилизације захтевају стално ширење чланства и сталну регрутацију како би се организовали на одговарајуће и све доступне начине.

 

Када испуниш приступницу позови чланове породице, пријатеље и познанике да следе твој пример, јер се искључиво заједно можемо изборити за стварну промену.

2. Запрати покрет на друштвеним мрежама и позови своје пријатеље да лајкују Фејсбук страницу Левице тако да се дигитална мрежа покрета прошири у значајној мери.

3. Уђи у званичну групу покрета на Фејсбуку и у складу са временом на располагању позови и своје пријатеље да се придруже групи.

4. Придружи се нашем Вајбер каналу и потом додај своје контакте у заједницу. За ову акцију ти је потребно мање од једног минута.

5. Прошири наше идеје!

 

Подели садржај са сајта и званичних канала покрета на својим профилима и започни дискусију о идејама и решењима које нуди Левица и прошири их даље по интернету.

6. Промени своју насловну фотографију на Фејсбуку и Твитеру.

Десни клик на слику -> Сачувај слику као…

 

Слике су прилагођене за све уређаје.

7. Организуј догађај у јавно доступном или приватном простору са минималним трошковима или посредством неке од онлајн платформи.