До када ће РЕМ правити циркус?

  • Post category:Вести
You are currently viewing До када ће РЕМ правити циркус?

Савет Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) је вечерас донео још једну несвакидашњу одлуку, да обустави рад ове институције, а која би по својој улози требала да буде независна и непристрасна.

Тиме је Србија још једном поставила институционални стандард понашања на глобалном нивоу, јер смо прилично сигурни да се ни у једној земљи до сада није догодило да једна институција од јавног интереса, по дефиницији независна од политичког утицаја, ставља у партијску службу и најављује обуставу рада због оправданих критика на њен рачун.

Нас из Левице интересује до када ће РЕМ у име Александра Вучића правити циркус, односно када ће СНС престати да цео један систем, јавне процесе и улогу власти и опозиције извргава руглу?

Србија је данас понижена држава зато што је воде људи којима је стало искључиво до сопственог интереса, каријеристи, као и они најгори појединци који су се појавили у последње три деценије на домаћој политичкој, медијској и уопште јавној сцени.

РЕМ-у и медијском сектору Србије је потребна структурна реформа утемељена на демократским вредностима, одговорности, јавном интересу, транспарентности и независности.