Грађани на улици нису олош, убице и усташе, Вучић није Србија

You are currently viewing Грађани на улици нису олош, убице и усташе, Вучић није Србија

Речи председника државе Александра Вучића, где он у наводном разговору са сарадницима из Српске напредне странке (СНС) своје политичке противнике означава као олош, убице и усташе, представља најбољи показатељ нашег ранијег става да је предуслов друштвеног бољитка и опоравка потпуно развлашћивање њега и његове елите.

Грађани који излазе на улицу тражећи одговорност не желе да “скину главу” Вучићу или било ком члану његове породице. Посебно је опасно након трагедије у ОШ “Владислав Рибникар” на Врачару у тај контекст стављати сопствену децу, што председник државе не ради по први пут.

Такође, Вучић учестало наставља са поистовећивањем себе и државе преузимањем реторике Слободана Милошевића и реченицама попут “Не руше неки Србију споља због Вучића, већ Вучића због Србије”. Ми из Левице поручујемо да Вучић није Србија и да то никада неће ни бити, као и да ова земља није његово лично власништво.

Све ово је уједно и пример како би изгледао дијалог на који Вучић позива организаторе протеста “Србија против насиља” и друге опозиционе друштвене актере.