Избаци “фантома” и сачувај себе

  • Post category:Београд
You are currently viewing Избаци “фантома” и сачувај себе

Фиктивно пријављен бирач на вашој адреси прибивалишта угрожава систем локалне самоуправе, правосудни систем и компромитује изборни процес у целости.

Замислите следећа два сценариа:

“Фантом” који је пријављен на вашу адресу одлучи да купи телефон или неки други скупоцен уређај. Иако ћете повремено добијати опомене због “неизмирених обавеза”, остајете мирни док дуг не достигне висину када се иде на суд и принудно извршење (попис и заплена имовине). Једини начин да сачувате своје ствари је да имате јасан доказ како сваки предмет у вашем стану припада искључиво вама.

Постоји и горе од тога: “фантом” може да фалсификује уговор о куповини или изнајмљивању вашег стана.

Зато је важно да избацимо “фантома” и сачувамо себе!


  1. Преузмите уплатницу за МУП. Попуните је и преузмите захтев за проверу пребивалишта на вашој адреси и са тим се упутите према најближој полицијској станици.

Уплатница за МУП | Захтев за проверу стана | Захтев за проверу куће

  1. Након што утврдите да се “фантом” налази на вашој адреси преузмите уплатницу за МУП. Када је попуните преузмите захтев за проверу пребивалишта на вашој адреси и упутите се према најближој полицијској станици.

Уплатница за МУП | Захтев за пасивизацију стана | Захтев за пасивизацију куће


О покренутој процедури можеш нас информисати посредством имејл адресе kontakt@pokretlevica.rs, како би могли да пратимо начин поступања МУП-а у конкретном случају.