Јавни позив: Буди и ти део борбе за Србију!

  • Post category:Вести
You are currently viewing Јавни позив: Буди и ти део борбе за Србију!

Левица је покрет који се залаже за промену система и успостављање вредности друштвене и еколошке правде. На тим вредностима је утемељена наша политика, али и наш однос према људима и њиховим проблемима.

Вредности друштвене и еколошке правде желимо да поделимо са што већим бројем људи, те да их у будућности спроводимо у дело, почевши од локалног нивоа.

Зато те позивамо да се укључиш у борбу за Србију!

» За сваку заједницу, до сваког гласача

Сваки пут када будеш остварио/ла контакт са људима на улици, пијаци или њиховом кућном прагу, када будеш делио/ла материјал покрета, када будеш разговарао/ла телефоном, имаћеш прилику да представљаш вредности покрета, али и да покажеш колико нам је стало до сваке заједнице и сваког потенцијалног гласача.

» Промена није једноставна

Таквим приступом долазимо у прилику да постепено градимо поверење између покрета и људи из заједнице.

Промена у Србији неће бити једноставан процес и наша је дужност да саслушамо проблеме са којима се суочавају наши суграђани, да њихове идеје евентуално уврстимо у будуће локалне, покрајинске и националне програме, да понудимо решења и покажемо бригу.

Члан/ица покрета увек мора бити спреман/на да стане у одбрану својих суграђана – против инвеститорског урбанизма, деградације животне средине, принудних исељења и свих других облика неправде.

У неким ситуацијама и кроз своје деловање можемо и одмах бити од помоћи, као на пример код санирања водених и зелених површина које погрешно служе као места за одлагање отпада или покретања хуманитарне акције у заједници.

» Промена започиње са тобом

Да би успоставили нови вредносни систем потребна је и твоја помоћ!

Промена је итекако могућа и она започиње са тобом, односно са сваким појединцем који одлучи да се укључи у борбу за своју локалну заједницу и самим тим за своју земљу.