МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА

Партија европске левице

Party of the European Left

Покрет на међународном нивоу прати политику Партије европске левице и као дугорочни циљ, зависно од тога колико се брзо и на који начин развија, поставља улазак у чланство ове организације. Партија европске левице окупља демократске и прогресивне снаге из 25 европских држава.

Левица у Европском парламенту

The Left in the European Parliament

Европску парламентарну групу Уједињене левице чине Партија европске левице, Нордијска зелена левица, Време је за народ и Политика заштите животиња у ЕУ.

Међународна лига религиозних социјалиста

International League of Religious Socialists

Глобална еко-социјалистичка мрежа

Global Ecosocialist Network

Издвајамо »

Левица приступа Међународној кампањи за забрану нуклеарног оружја

Сврха кампање је одрицање од нуклеарног оружја путем међународне конвенције која би довела до коначне забране на глобалном плану и једна таква конвенција усвојена је 7. јула 2017. године у Уједињеним нацијама у Њујорку.

Левица улази у два међународна савеза

У наредном периоду Левица ће припремити сву потребну документацију и потом аплицирати за чланство у два међународна савеза – Међународну лигу религиозних социјалиста и Глобалну еко-социјалистичку мрежу.

Наш став на актуелне геополитичке теме

Левица исказује забринутост због све учесталијих излива хистерије и ширења панике председника СНС Александра Вучића и у складу са тим следи појашњење наших ставова на најважније дневно политичке теме.

9. новембар – Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма

9. новембар се широм света обележава као Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма, у знак сећања на 9. новембар 1938. године и велики погром Јевреја широм Аустрије и Немачке, који је познат и под именом “Кристална ноћ”.