Миловановић посредницима у међустраначком дијалогу: Вучић се на власти одржава поделама, страхом и насиљем

  • Post category:Вести
You are currently viewing Миловановић посредницима у међустраначком дијалогу: Вучић се на власти одржава поделама, страхом и насиљем

Председник Левице Слободан Миловановић је 30. августа упутио писмо посредницима у међустраначком дијалогу, Делегацији Европске Уније у Србији и релевантном делу невладиног сектора (ЦеСИД, ЦРТА, ОЕБС и Фондација за отворено друштво).

Главна порука писма је упозорење да се Александар Вучић на власти одржава поделама, страхом и насиљем, те да временски такав приступ само јача.

Миловановић у писму наводи да је Левица пре неколико месеци послала Платформу за дијалог о превазилажењу друштвене кризе, и да проблем није тај што Левица није позвана на међустраначки дијалог, већ то што у претходним месецима није направљен готово никакав напредак у погледу равноправнијих изборних услова.

У писму се посебно истиче чињеница да се Србија налази у озбиљној друштвеној кризи која прети да ескалира у уличну побуну, као и да су људи у Србији убијени у појам након девет година владавине СНС-а.

Као прилог писму Миловановић је поновио кључне захтеве који су предуслов за успостављање претпоставке постојања фер и слободних избора, али и доставио бројне медијске натписе само у претходних неколико дана о таргетирању опозиционих активиста и политичара, односно медија који нису под Вучићевом контролом.

У изборним условима се готово ништа не мења зато што је Вучићева власт аутократско-мафијашке природе.