Миловановић: Сести, договорити се и победити

You are currently viewing Миловановић: Сести, договорити се и победити

Председник покрета Левица, Слободан Миловановић, предложио је опозицији План за победу у сусрет новим београдским изборима.

Уопште не сумњам да ћемо поново имати грубо прекрајање изборне воље, кроз организовање масовних миграција сиромашних и обесправљених, али паметни људи седну, договоре се и победе.

Зато предлажем крајње једноставан и у свега три тачке План за победу:

  1. Коалиција Србија против насиља (СПН) прихвата у своје редове Социјалдемократску странку (СДС) и, након шире дискусије међу чланицама коалиције и по потреби, покрет “Ћале, ово је за тебе” и елементе спремне на компромис из коалиције “Србија на Западу – Да се струка пита”. Гарантовати једно пролазно место СДС-у и друго условити растом подршке и бројем освојених мандата СПН, што би било крајње поштено.
  2. Коалиција Национално-демократска алтернатива (НАДА), која је окупљена око Нове демократске странке Србије (Нови ДСС) и Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС), прихвата у своје редове Српски покрет “Двери” (Двери), Народну странку (НС) и Доста је било (ДЈБ). То је око 40.000 гласова које опозиција мора сачувати, а њиховим представницима и гарантовати пролазност у градску скупштину.
  3. СПН и НАДА након избора формирају власт на принципима који могу да осигурају одрживост и добро управљање током наредне четири године. Сличан принцип применити на локалне изборе будући да опозиција има изузетно реалне шансе да ослободи више градских општина, и то укључује неке од великих општина (Вождовац, Звездара и Нови Београд).

Левица, која је тренутно у програмској и организационој трансформацији као одговор на формирање тзв. “покрета за народ и државу”, остаје посвећена подршци СПН и кандидатима Политичке платформе “Солидарност” (Солидарност) и Еколошког устанка (ЕУ) који су гарант заштите најсиромашнијих након смене најгоре власти у историји Београда.

Сваки мандат је важан и ништа неће моћи да се уради без сагласности апсолутно свих. Сигуран сам да ту има још организација и још људи који поседују интегритет и личну одговорност према јавном интересу.

Оно што такође могу да гарантујем је још јача критика власти, непристајање на евентуалне компромисе у погледу помирљивих тонова према онима који су у претходних 12 година допринели урушавању наше земље на свим нивоима, као и радикализацију залагања за еколошке и социјалне циљеве.

Док се они уједињују у издаји, ми се морамо ујединити у борби за Србију!