Миловановић: Ви сте власт коју не треба пожелети ни најгорем непријатељу

  • Post category:Вести
You are currently viewing Миловановић: Ви сте власт коју не треба пожелети ни најгорем непријатељу

Председник Левице, Слободан Миловановић, обратио је се отвореним писмом председници Владе Републике Србије Ани Брнабић. Повод су дешавања на Петом ванредном заседању Народне скупштине Републике Србије у Tринаестом сазиву.


Ви сте власт коју не треба пожелети ни најгорем непријатељу.

Створили сте земљу по мери партијске елите, тајкуна, нарко дилера и мафије, урушили све институције, владате помоћу правног насиља. Корупција се налази на сваком нашем кораку, у свакој пори друштва. Уништили сте школство, здравство и социјални стандард. Радна права и положај пензионера никада нису били гори. Чак ни ДОС кадровима није пало напамет да приватизују шуме, националне паркове или енергетски сектор.

Која сте ви права пољопривредника, пензионера и мајки “одбранили” данас? Побили сте преко 20.000 грла здраве стоке у корист великих, наши произвођачи имају озбиљне потешкоће да пласирају свој производ на тржиште у сопственој земљи, откупне цене су деградирајуће, статус пољопривредних пензија остаје и даље нерешен, да не говорим о трошковима и управљању земљиштем захваљујући којима се из године у годину све мање људи бави пољопривредом. Просечна пензија не достиже ни ⅓ просечне потрошачке корпе, минималне пензије имају улогу социјалне помоћи, а више од 200.000 старијих од 65 година живи без икаквих прихода. Мајке и породице у целости децу одгајају у немаштини, и не тако ретко без основних услова за живот (сигурног крова над главом, струје, воде, оброка).

Више од 120.000 деце свако вече одлази гладно у кревет. Најмање 600.000 људи нема посао, а ви и запосленима нудите минималац који не може да покрије ни бедну минималну потрошачку корпу. Након две незапамћене трагедије из маја направили сте искључиво козметичке а не системске промене. Не тако занемарљив број грађана живи у страху од избеглица које су се организовале у банде, уз добро развијен ланац у којем и партијски кадрови имају своју улогу. Они који могу беже што даље из Србије и од ваше политике. Око себе сте окупили најнеспособније кадрове, полтроне, каријеристе и себи сличне квази патриоте.

Никада више насиља, простатлука и агресивности, и све то захваљујући вама. Ви, који сте главни узрок моралног суноврата овог друштва, усуђујете се некоме да држите придике. Не постоји та сила која ће моћи да спречи ваш скорији одлазак на најмрачније странице српске историје.