На локацији Генералштаба изградити музеј посвећен жртвама НАТО агресије на СРЈ

  • Post category:Вести
You are currently viewing На локацији Генералштаба изградити музеј посвећен жртвама НАТО агресије на СРЈ

Левица подржава предлог Еколошког устанка о изградњи Музеја жртава НАТО агресије и противи се намери да простор на којем се налази зграда Генералштаба оштећена приликом бомбардовања СРЈ 1999. године буде поклоњен људима из окружења бившег америчког председника Доналда Трампа.

Да намера постоји говори и Меморандум о разумевању Владе Републике Србије и компаније Kushner Realty LLS из Мериленда у вези ревитализације и развоја локације на којој се налази зграда Генералштаба, која је 2006. године проглашена за културно добро од великог значаја.

Меморандум садржи предлог влади за доношење закључка којим би се министар грађевинства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, овластио да са офшор компанијом која је повезана са Kushner Realty LLSAtlantic Incubation Partners LLC отвори привредно друштво на територији наше земље.

Република Србија би затим уступила земљиште на 99 година, и то без накнаде уз могућност претварања у право својине, такође без накнаде.

За нас је ова намера Весића у сусрет двадесет и петој годишњици НАТО агресије на СРЈ потпуно неприхватљива, представља гест непоштовања сваке жртве и предузећемо све што је у нашој моћи како би спречили њену реализацију.