Наш став на актуелне геополитичке теме

You are currently viewing Наш став на актуелне геополитичке теме

Левица исказује забринутост због све учесталијих излива хистерије и ширења панике председника СНС Александра Вучића и у складу са тим следи појашњење наших ставова на најважније дневно политичке теме.

Србија у сукобу између Русије и НАТО пакта треба да остане политички неутрална. Осуђујемо војно деловање Русије у Украјини, као и провокације НАТО пакта и евентуално ширење тог савеза. Санкције Русији не смеју бити опција јер ће такав приступ угрозити снабдевање енергентима и локалну економију која би у том случају претрпела значајне губитке, како у материјалном смислу тако и у радним местима.

Увођење санкција Белорусији је недопустив израз непријатељства према белоруском народу. Санкције увек највише погађају обичан народ и најмање политичке елите. Такође, изражавамо саучешће породицама свих цивилних жртава рата, саосећамо се са интерно расељенима и расељенима и подржавамо пријем украјинских избеглица.

Несташице и поскупљења основних животних потрепштина су одраз погрешне политике након 2000. године – смањење и постепено укидање прехрамбеног и енергетског суверенитета, приватизације, свесно уништавање домаће индустрије итд. СНС је најбољи наследник такве политике и управо то и доказују од свог доласка на власт. Након избора остали смо без мира и стабилности и са Вучићем.

За нас из Левице решење је у формирању широког опозиционог, еколошког и прогресивног народног савеза.

Извор слике: Ројтерс