Не промени Устава!

You are currently viewing Не промени Устава!

Левица покреће иницијативу “Не промени Устава”.


Позивамо све опозиционе странке, покрете, удружења и остале организације на заједничку кампању против предложених измена Устава. Бојкот референдума није и не може бити опција пошто након усвајања новог Закона о референдуму више не постоји цензус, односно за успешност референдума сада није потребно да изађе више од 50 одсто уписаних у бирачки списак.

Захтевамо да се референдум одложи, измене и допуне закона врате на претходно стање и тек онда да се размотри заказивање новог датума за одржавање референдума и са прецизније формулисаним питањем.

Измене Устава у предложеном облику не гарантују никакву независност правосудног система, већ се предвиђа усвајање одређених закона и промена током наредне две године. Толико о наводној бризи ресорне министарке Маје Поповић и ове власти за правну сигурност грађана Републике Србије и хитности за променом Устава. С тим у вези, у складу са могућностима водићемо активну кампању против најављених уставних промена тј. водићемо кампању која ће имати за циљ да повећа излазност и осигура више гласова против најављене промене Устава.

Ауторитарна власт Александра Вучића нема демократски капацитет да изведе било какве промене Устава у овом тренутку, док су грађани на улици показали шта мисле о, између осталог, и новом Закону о референдуму.

Наша земља, наш Устав.