„Нови Сад на води” је пљачка, улагањима у затворски систем власт би показала да мисли о својој будућности

You are currently viewing „Нови Сад на води” је пљачка, улагањима у затворски систем власт би показала да мисли о својој будућности

Усвајање одлуке о пројекту „Нови Сад на води” показује да колико год имали градова „на води” корумпирана елита окупљена око Српске напредне странке никада неће бити задовољна.

Сваки њихов посао је пљачка у интересу крупног капитала, малог броја привилегованих домаћих и страних инвеститора и појединаца, партијског руководства од републике па све до локала. Такви послови, и то није изузетак већ правило, су увек супростављени интересима природе, заједница и грађана.

Левица верује како би владајућа коалиција у најкраћем могућем року требала да преиспита своје приоритете. Затворски систем је у лошем стању, капацитети недовољни, а тренутна инфраструктура не пружа ни основне услове за достојанствен боравак, разоноду и рехабилитацију. Капиталне инвестиције у инфраструктуру и реформе затворског система не би биле ништа друго него улагања тренутне власти у сопствену будућност.

Суд историје према њиховој политици и њима неће имати милости.