Обновити аутобуску станицу у Шапцу

You are currently viewing Обновити аутобуску станицу у Шапцу

Градска власт предвођена градоначелником из Српске напредне странке, др Александром Пајићем, нема шта да понуди Шапчанима.

Град никада није био запуштенији и прљавији, изостају капитални пројекти од општег значаја, а једино је видљив напредак у непотизму и урушавању градских предузећа. Лажна и неиспуњена обећања временом постају заштитни знак др Пајића.

Искористићемо ову прилику да укажемо широј јавности на стање у којем се налази аутобуска станица, ругло Шапца које не задовољава ни основне развојне потребе нашег града.

Врата, станично осветљење, тоалет, шалтери и перони подсећају на сцене које се могу видети у филмовима страве и ужаса. Изостанак пропратног садржаја присутног на свим модерним аутобуским станицама је и више него приметан.

Левица се залаже за обнову постојеће станице, највећим делом користећи простор и ресурсе на располагању. Такав пројекат могуће је финансирати аплицирањем за међународне фондове, тзв. “малим донацијама” грађана, донацијама привреде и средствима града.

Изградња нове аутобуске станице у Руми је коштала милион и по, а у Панчеву око три и по милиона евра.

Нажалост и на несрећу Шапчана, функцију градоначелника обавља др Пајић, човек који ради искључиво у партијском и личном интересу. У прилог томе говори чињеница да је ребалансом буџета за 2023. годину смањен износ средстава предвиђен за капиталне пројекте са девет и по на седам милиона евра, док су, између осталог, повећани расходи предвиђени за путовања градоначелника и чланова Градског већа.

Наш град заслужује одговорну власт, са визијом и намером да се допринесе остваривању јавног интереса.