Општина без педијатра је општина без будућности

You are currently viewing Општина без педијатра је општина без будућности

Општина Тител је и званично остала без педијатра будући да је једини запослени педијатар у Дому здравља и званично отишао у пензију.

У новонасталој ситуацији родитељи су принуђени да децу воде чак 50 километара даље, у Нови Сад, што нас са правом води до закључка како напредњацима није стало до деце и опстанка мањих општина попут Титела. Одлазак јединог педијатра из тителског Дома здравља у пензију је информација која је била позната месецима унапред. Апсолутно ништа није урађено на осигуравању замене.

Левица сматра да је општина без педијатра заправо општина без будућности, јер је педијатар неопходан када говоримо о потврди за упис у предшколску установу или средњошколске домове. На све то надовезује се још једна информација да санитетска служба не развози чак ни хитне случајеве.

Одговорст за такво стање је на локалној самоуправи, као и покрајинским и републичким институцијама које се не воде јавним интересом, те се такав однос према питањима од јавног значаја мора променити након следећих избора.