Пет година од свирепог убиства Оливера Ивановића

You are currently viewing Пет година од свирепог убиства Оливера Ивановића

На данашњи дан пре 5 година испред своје канцеларије у Косовској Митровици убијен је лидер ГИ “Србија, демократија, правда” Оливер Ивановић.

Ивановић је био много више од политичара и представника косовских Срба. Веровао је да два народа могу да живе заједно и да међународна заједница не треба да намеће једнострана решења. Од својих идеала није одустао чак ни када је Приштина измислила оптужницу за ратне злочине и херојски је издржао вишегодишњи притвор без икаквог основа у режији косовских Албанаца. Сметао је и представницима Српске напредне странке на Северу Косова из тзв. “Српске листе” и њиховим личним интересима и амбицијама, где се истиче чињеница да је против њега из Београда вођена најпрљавија могућа кампања.

На крају је убијен свирепо и са леђа. У претходним годинама нажалост нисмо успели да се изборимо за истину и правду. Постоји оправдана сумња и више индикатора који указују да су налогодавци и извршиоци овог дела били “наши” тј. председнику државе Александру Вучићу подобни Срби, па ће овај случај бити велика мрља за нашу земљу све док у потпуности не буде решен.

Левица гарантује да никада неће одустати од борбе за разрешење свих околности које су довеле до убиства једног од нас.