Подршка спонтаној обустави рада новосадских поштара

You are currently viewing Подршка спонтаној обустави рада новосадских поштара

Левица пружа подршку спонтаној обустави рада новосадских поштара и поштара из других општина и градова који се такође спонтано придружују захтевима за боље радне услове у ЈП “Пошта Србије”.

Захтеви поштара су раст плата у вредности од 30 одсто, запошљавање додатних радника, исплата зараде из добити за претходну годину најкасније до краја октобра и прекид радне и професионалне дискриминације. Тренутне плате износе чак 50 одсто испод републичког просека, услови рада су неприхватљиви, а број поштара, шалтерских радника, курира и радника у преради је изузетно низак.

Оправдане захтеве подржава више од 90 одсто поштара и курира Постекспреса и 15 одсто шалтерских радника са подручја Новог Сада, док су ти проценти за општину Врбас потпуни и износе 100 одсто. Рад је обустављен и од стране радних јединица у Борчи, Земуну и Раковици, као и у Поштанском центру Панчево.

Ми захтевамо од Владе Републике Србије испуњење свих захтева у што краћем временском интервалу, а пре одржавања парламентарних, покрајинских и појединих локалних избора заказаних за 17. децембар.