ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

Левица озбиљно приступа заштити личних података.

 

Интернет страница pokretlevica.rs (у даљем тексту: Интернет страница) је покренута од стране покрета “Левица” (у даљем тексту: Левица). Левица као саставни део свог бренда користи и ћирилични домен левица.срб и он такође води до ове странице.

 

Првим коришћењем интернет странице сматра се да сте упознати са нашом политиком приватности и да је у потпуности прихватате. Уколико имате питање или предлог у вези њеног садржаја контактирајте нас на имејл адресу kontakt@pokretlevica.rs.

 

Датум последњег ажурирања политике приватности налази се на самом дну ове странице.

 

ВАШИ ПОДАЦИ

Интернет страница у циљу побољшања квалитета садржаја, функционалности места и развоја Левице прикупља одређене личне податке – име и презиме, пол, ЈМБГ, број личне карте, место и адресу прибивалишта, степен образовања и назив образовне установе, радни статус, име фирме, радно место и напомене везане за радни статус, крсну славу/верски празник, број телефона, линкове до Фејсбук и Инстаграм налога, имејл адресу и друге личне информације.

 

Подаци које нам доставите неће се користити изван сврхе за коју су прикупљени. Изузетак је вођење кривичног поступка или заштита државне безбедности, на начин предвиђен уставним и законодавним оквиром Републике Србије. Предузели смо све неопходне мере да заштитимо ваше податке, у складу са изнад наведеним стандардима и поступцима, потребним да би се подаци сачували од губитка, уништавања, недозвољеног приступа, промене, објављивања и других злоупотреба.

 

Прикупљене информације се не дају на увид нити се размењују са другим физичким и правним лицима која су изван система припреме и уређивања интернет странице. Подаци се неће користити у сврхе које нису у складу са Уставом и законима Републике Србије, као ни на било који други начин који би могао да буде штетан по вас, укључујући и нарушавање ваше приватности.

 

Искључиво ви одлучујете о томе да ли ћете нам и које личне податке о себи доставити.

 

НА КОЈИМ СВЕ МЕСТИМА ОСТАВЉАТЕ ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ

» Почетна страница / Билтен

Пријавом на билтен остајете у току са најновијим дешавањима из Левице.

 

» Догађаји

На овој страници можете да нас позовете на догађај у вашој организацији.

 

» Контакт

Контактирајте нас посредством доступних података или тако што ћете испунити посебну форму за контакт.

 

» Приступница

Када испуните приступницу постајете део Левице и према личним могућностима можете изабрати да се додатно ангажујете у њеном раду.

 

МАЛОЛЕТНА ЛИЦА

У складу са чланом 19. Закона о удружењима и Статутом Левице, наш члан може постати свако лице са навршених 16 година живота, уз услов да прихвата вредности и циљеве Левице. Охрабрујемо старатеље да својој деци на време пруже информације о сигурном и одговорном поступању са личним подацима на интернету.

 

ДРУГЕ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦЕ

Наша интернет страница може садржати и адресе према другим местима на интернету која нису под контролом Левице и самим тим на њих се не односи ова политика приватности. Уколико приступате другим местима преко наше интернет странице, њихови власници од вас могу тражити и прикупљати различите податке које ће потом користити у складу са својим политикама приватности, а које могу бити различите у односу на политику приватности на овој интернет страници.

 

ПОЛИТИКА КОЛАЧИЋА И АНАЛИТИКА

Колачићи су мале датотеке које се чувају на вашем рачунару, мобилном уређају и таблету приликом посећивања интернет страница. Њихова улога је да помогну интернет страници да се “сети” активности и подешавања посетилаца из претходних посета тако да их приликом следеће посете аутоматски примени. На тај начин интернет страница „зна“ да сте већ били ту и у неким случајевима прилагођава оно што видите на екрану. Колачићи се најчешће користе за памћење одређених избора корисника као помоћ при уносу информација које су већ унете током претходних посета. Ова интернет страница користи колачиће – скуп података који служи као ваш анонимни појединачни идентификатор, на начин да га интернет страница шаље вашем прегледачу и чува на вашем рачунару, мобилном уређају или таблету. Колачићи се пре свега користе да би посетиоци интернет странице имали боље корисничко искуство.

 

ПОДЕЛА КОЛАЧИЋА

» Привремени и трајни колачићи

Привремени колачићи складиште податке током једне сесије и уклањају се са рачунара, мобилног уређаја и таблета када затворите ваш интернет претраживач.

 

Трајни колачићи остају сачувани на рачунару, мобилном уређају и таблету и након што затворите интернет претраживач. Ова врста колачића користи се за складиштење података (на пример: корисничко име и лозинка).

 

» Колачићи прве и треће стране

Колачићи прве стране долазе са интернет странице на којој се тренутно налазите и они могу бити привремени или трајни.

 

Колачићи треће стране подразумевају искачуће прозоре и разне врсте банера, тако да они долазе из других мрежних извора а не са интернет странице на којој се тренутно налазите, али укључују могућност праћења историје прегледавања корисника.

 

Постоји неколико спољних услуга које чувају ограничене колачиће за вас а исте није поставила ова интернет страница. Ограничени колачићи се користе за несметану употребу функција и омогућавају лак приступ садржају.

 

АНАЛИТИКА

Интернет страница користи алат Google Analytics за статистичко праћење корисничке активности. Корисничка активност се прати ради осигуравања исправног функционисања интернет странице, те са циљем њеног унапређења и побољшања општег корисничког искуства. Google Analytics не пружа могућност идентификације корисника иако обрађује неке врсте приватних података попут адресе интернет провајдера.

 

Детаљне информације о овој услузи и колачићима које користи, као и о могућностима корисника да управљају са праћењем властите активности, доступне су на следећој страници.

 

КАКО ИСКЉУЧИТИ КОЛАЧИЋЕ?

Колачиће можете онемогућити у подешавањима претраживача тако што ћете искључити њихово складиштење на вашем рачунару, мобилном уређају или таблету. Уколико не можете да искључите појединачан колачић то је зато што неки колачићи служе како би осигурали спречавање разних прекршајних и кривичних дела, прање новца и финансирање тероризма, као и ради спречавања злоупотреба у поступању са личним подацима. У случају онемогућавања колачића Левица не гарантује да ћете имати квалитетно корисничко искуство приликом прегледања и коришћења интернет странице.

 

ЧУВАЊЕ КОЛАЧИЋА

Колачићи за ову интернет страницу остају сачувани 365 дана, односно током наведеног периода колачићи се чувају на вашем рачунару, мобилном уређају или таблету.

 

ПРИСТУПАЧНОСТ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ

Левица је прва политичка организација у Србији која је одлучила да на својој интернет страници учини доступним неке од алата за приступачност, полазећи од уверења да је важно да наш садржај буде доступан за што више потенцијалних корисника. Имајући ово на уму, напорно смо радили на томе да интернет страница буде доступна за што већи број особа са инвалидитетом. Левица поносно истиче отвореност за друштвену разноликост и залагање за вредности толеранције, заједништва и инклузије.

 

ИМПРЕСУМ

Покрет “Левица”

Матични број: 28302827

ПИБ: 111981692

Законски заступник: Слободан Миловановић

 

Ова политика приватности важи од 25. априла 2023. године