Пошта пропада и то нам се не допада

You are currently viewing Пошта пропада и то нам се не допада

Чланови Левице су својим присуством подржали јучерашњи протест радника Јавног предузећа “Пошта Србије”.

Подсећамо да су за време још увек актуелне Ковид-19 пандемије управо поштари били највише изложени кроз свој теренски рад, док их држава у континуитету занемарује водећи се стриктно партијским интересима.

Сви ми који на овај или онај начин користимо услуге нашег јавног предузећа имамо дужност да као одговорни појединци станемо уз следеће захтеве поштара:

Повећање зарада за 10% оним запосленима који добијају мање од износа републичког минималца и 3% запосленима са зарадама већим од износа републичког минималца.
Исплата посебне зараде из добити након усвајања завршног рачуна, а уколико добити нема, Влада Републике Србије да преузме обавезу исплате једнократне помоћи у износу од 45.000 динара.
Зараде за оболеле од корона вируса исплаћивати у износу од 100%, као и у износу од 75% за оне који се налазе у обавезној изолацији.
Омогућити стално запослење за раднике ангажоване по Уговору на одређено време, којима је истекао уговор од 24 месеца, па сада раде на заменским уговорима (боловање и годишњи одмор).
Побољшати основне услове за рад у ЈП “Пошта Србије” и подићи квалитет услуга.
Смена Мире Петровић која обавља партијску функцију в.д. директора испред Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) и постављање стручне особе на место директора ЈП-а.

Солидарност је наша снага!