Позивамо све странке, покрете и друге политичке организације да учине своје сајтове приступачним за све

  • Post category:Вести
You are currently viewing Позивамо све странке, покрете и друге политичке организације да учине своје сајтове приступачним за све

Позивајући се на сопствени пример послали смо допис другим странкама, покретима и осталим политичким организацијама са апелом да учине своје сајтове приступачним за што већи број људи.

На нашем сајту учинили смо доступним додатак који олакшава приступ садржају за особе оштећеног и слабијег вида, кроз алате за фонтове, тонове, контраст, позадину и линкове. Левица је таквим приступом постала прва организација у Србији која је свој садржај прилагодила слепим и слабовидим лицима. Тиме уједно и стављамо до знања да политика и друштвени процеси не могу да иду без равноправности по свим основама.

Изражавамо наду да ће наш допис бити размотрен и реализован, подједнако од стране странака власти, мањинских организација и колега из опозиције, идеолошки сродних, приближно сличних и различитих опција, по угледу на политичке странке у развијенијим европским земљама.

Подсећамо да смо данас доставили и програмску иницијативу за остваривање права на језичку једнакост са образложењем на адресе кабинета председнице владе Ане Брнабић и председника Народне скупштине др Владимира Орлића.