Приватни договори не иду у корист Београђана

You are currently viewing Приватни договори не иду у корист Београђана

Левица користи ову прилику да искаже незадовољство због састанка лидера Странке слободе и правде (ССП) Драгана Ђиласа, који себе често воли да представља као лидера целе опозиције, и председника Српске напредне странке (СНС) Александра Вучића.

На тек завршеним председничким, парламентарним и градским изборима Вучић и СНС су претрпели значајне губитке у апсолутним бројевима. То је посебно било видљиво у Београду, где СНС и СПС у овом тренутку имају тесну већину од свега два посланика. Тај резултат је свакако остварен под сумњивим и у нерегуларним условима.

Уместо да се резултат до краја брани на све расположиве начине, Ђилас је потрчао на састанак са Вучићем и тако изразио непоштовање према изборној вољи Београђана, која није ни испитана ни одбрањена до краја. Нема сумње да највећи број Београђана није гласао за странке власти и њихове сателите. Рејтинг овог режима је у озбиљном паду и не треба му давати појас за спасавање.

Овај састанак је и потврдио наше опозиционо залагање – Србији је потребна опција која неће пристајати на труле компромисе нити се договарати иза затворених врата у корист приватних интереса, и која ће без икакве сумње бити опозиција актуелној власти, на свим нивоима друштвено-политичког деловања.

Извор слике: ATAImages / Милан Маричић