Пропаст политике субвенционисаних радних места на примеру немачког Грунера

You are currently viewing Пропаст политике субвенционисаних радних места на примеру немачког Грунера

Иако је крајем октобра прошле године председник државе Александар Вучић својим присуством подржао отварање новог-четвртог погона немачке фабрике Грунер у Власотинцима, која је до сада из државног буџета за отварање нових радних места добила више од 3 милиона евра, запосленима се на превару раскидају уговори.

Вучић је присуствујући отварању новог погона обећао да ће Грунер и у будућности моћи да рачуна на подршку државе уколико буде желео додатно да прошири сопствене капацитете, а том приликом су најављена и нова радна места и упућене су бројне хвалоспеве овој фабрици.

Реалност је нажалост потпуно другачија и прилике у овој фабрици озбиљно угрожавају достојанствен рад. Поред раскидања уговора на превару, плате у погонима крећу се у оквиру законског минимума и нема ни говора о просеку од 82.000 којим се хвале представници власти, док држава у овом случају као давалац огромних финансијских и нефинансијских субвенција има посебну одговорност.

Левица позива Владу Републике Србије да заштити радна места у Грунеру и пружа подршку радницима у њиховој предстојећој судској борби за правду.