Радници Београдске филхармоније имају право на достојанствене услове рада

You are currently viewing Радници Београдске филхармоније имају право на достојанствене услове рада

Уместо хватања у коштац ресорног министарства и државе са очигледним проблемима у Београдској филхармонији, министарка у техничком мандату, Маја Гојковић, изабрала је медијски иступ који њихову озбиљност негира и гура под тепих.

Београдска филхармонија је више од две године у ВД статусу. Музичари из овог оркестра такође имају убедљиво најмање плате у региону, али и скандалозно мали буџет из године у годину. Концертне униформе нису обновљене већ 10 година. У овом тренутку не постоји ни чврсто уверење државе да ће се градити претходно најављена нова дворана.

Левица подсећа да овакав однос према култури и генерално уметницима није ни новина ни изузетак, већ правило по којем влада и председник читаву деценију третирају културне раднике.

Инвестиције у животни стандард запослених који живе од свог рада и доприноса култури, задовољавање ширих културних потреба становништва и општа промена система представљају исправно уложена средства, првенствено у будуће генерације.

Пуна подршка радницима Београдске филхармоније у борби за боље и достојанствене услове рада и углед своје стогодишње институције!

Извор слике: Танјуг/Владимир Шпорчић