Саосећамо се са људима који су угрожени поплавама, ова елементарна непогода је одраз погрешних приоритета и корупције

You are currently viewing Саосећамо се са људима који су угрожени поплавама, ова елементарна непогода је одраз погрешних приоритета и корупције

Током ноћи и од јутрос проглашено је ванредно стање у 52 локалне самоуправе, док је више стотина људи евакуисано из својих домова.

Александар Вучић и Српска напредна странка не сносе одговорност за падавине и њихов интензитет, али је њихова одговорност неупитна када говоримо о последицама ове елементарне непогоде. Уопште нису извучене поуке из 2014. године. Ова власт је наставила са градњом за инвеститоре уместо за људе, стављајући профит изнад јавног интереса.

Нема никакве сумње ни да је узрок ових падавина и нетипичних временских услова у претходним недељама климатска криза. Климатске промене се успоравају и неутрализују инвестицијама у превенцију, а наша земља је на том пољу у потпуности заказала.

Левица изражава пуну подршку и саосећање људима који су угрожени поплавама и позива државу да обнову уништених кућа и других стамбених простора у потпуности преузме на себе.

Промена економских приоритета и нулта толеранција на корупцију издвајају се као главни предуслов како се овако нешто никада више не би поновило.