СНС да прекине са хајком на Видића и Матића

  • Post category:Вести
You are currently viewing СНС да прекине са хајком на Видића и Матића

Графити против Немање Видића и Немање Матића који су осванули на Убу са јасним порукама о њиховој непожељности у врху српског фудбала, јесу тренутак у којем свако од нас треба да се запита, да ли наш фудбалски савез треба да води један великан и патриота Видић или неко политички подобнији за ту функцију.

Поруке “Видићу, марш са Уба!” и “Матићу, срам те било, Џаја је легенда!” недвосмислено показују да живимо у приватној држави председника Александра Вучића и његове Српске напредне странке, у којој је сваки линч и јавни говор мржње против неистомишљеника оправдан, пожељан и подстицан од стране највиших јавних и партијских функционера. Подсећамо јавност да кривични поступак против Драгана Џајића никада није завршен до краја јер је извршена аболиција одлуком бившег председника државе Томислава Николића, као и да иза Џајићеве кандидатуре на чело председника фудбалског савеза стоји, између осталог, и Звездан Терзић против којег се води 11-огодишњи поступак за незаконито присвајање новца од продаје фудбалера и да се одржавање суђења безуспешно покушава већ више од пет година. Џајић и Терзић никада нису крили своју наклоност према Вучићу.

Левица верује да руководеће позиције у фудбалу и генерално спорту припадају оствареним и биографски чистим људима од моралног и професионалног кредибилитета. Спорт не сме бити у служби владајуће странке и њихових непосредних и посредних интереса или генерално политичких елита. С тим у вези, позивамо Вучића да заустави хајку на Видића и Матића, али и да одустане од борбе за Фудбалски савез Србије.