СНС и коалиција НАДА се расипају на интернет оглашавање док људи у Србији гладују

  • Post category:Вести
You are currently viewing СНС и коалиција НАДА се расипају на интернет оглашавање док људи у Србији гладују

Левица као истинска опозиција актуелном режиму осећа дужност да упозна јавност са финансијским чињеницама у вези ПОКС-а, али и у вези коалиције НАДА коју поред ПОКС-а чине још ДСС и више од 25 удружења грађана.

ПОКС и НАДА су са својих званичних Фејсбук и Инстаграм налога за временски период од 4. августа 2020. године до 21. децембра 2021. године на оглашавање потрошили 27.693 евра. Верујемо да је ова информација од посебне важности за јавност како би сваки грађанин у складу са својим уверењима могао 3. априла да одлучи коме ће од опозиционих листа да повери свој глас. Важно је и због чињенице да се више не сме злоупотребљавати воља људи у Србији да осигурају смену актуелног режима и промену система. Ни један опозициони глас не сме бити поклоњен онима који се лажно представљају као алтернатива страховлади коју је успоставио Александар Вучић.

Левица зато поставља више реторичко питање ПОКС-у и Коалицији НАДА. Да ли је нормално да било која политичка опција у Србији потроши 27.693 евра на интернет оглашавање за мање од годину и по дана, у земљи где више од 500.000 људи не може да задовољи ни основне животне потребе на дневном нивоу, а да не говоримо о општим размерама сиромаштва у Србији Александра Вучића?! Такође, јавност треба да зна и како Српска напредна странка троши огромне износе на интернет оглашавање, па се тако најчешће понављају износи између 200 и 599 евра по реклами, односно у једном случају је забележено и понављање једне те исте рекламе чак 11 пута у укупној вредности до 1.500 евра.

Такви људи не могу да се боре за обичног човека и против сиромаштва, јер управо су они и узрок његове појаве.