Српска напредна странка и тзв. “Српска листа” играју за албанску страну

You are currently viewing Српска напредна странка и тзв. “Српска листа” играју за албанску страну

На подручју Северног Косова састављеног из општина Северна Косовска Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток у недељу се одржавају избори које ће српска заједница бојкотовати приватном одлуком и присилама Александра Вучића и његових кадрова из тзв. “Српске листе”.

Левица верује да је препуштање Северног Косова Албанцима историјска грешка, полазећи од чињеница да ово подручје насељава више од 90% Срба и да као један од националних приоритета треба поставити реинтеграцију овог подручја у пун уставно-правни оквир Републике Србије.

Уместо да јачамо своју позицију на Косову ми ћемо озбиљан број Срба препустити Албанцима, што је приступ који може произвести дугорочне последице у погледу опстанка косовских Срба, очувања њихове имовине и слабљења преговарачке позиције у дијалогу са Приштином.

Све ово долази у светлу очекивања да Косово почетком следеће недеље започне процедуру уласка у Савет Европе, у складу са прихваћеним начелима тзв. “Европског плана”. Левица је још 26. фебруара изашла са ставом да је такав предлог неприхватљив и да га у целости треба одбити.