Такси картел у Београду ради против јавног интереса

You are currently viewing Такси картел у Београду ради против јавног интереса

Изражавамо забринутост због информације да београдски таксисти планирају петодневну блокаду града, али и упозоравамо да би реализација наведених захтева значајно угрозила могућност Београђана да користе услуге такси превоза.

Неки од захтева такси превозника су ни мање ни више него подизање цене поласка са 170 на 250 динара, цене прве, друге и треће тарифе за 15 динара по километру и цене сат времена чекања са 750 на 1.200 динара. Ми се залажемо за додатно снижавање актуелних цена да би овакав вид превоза могао да приушти већи број грађана.

Такође, верујемо да треба обавезати такси превознике на осавремењавање услуга и љубазност упослених, кроз формирање посебног тела при Градској управи, а које би било задужено за притужбе незадовољних грађана. Обрачун са “дивљим таксистима” треба поставити високо на листи градских приоритета.

Након смене актуелне градске власти потребно је успоставити ред, поштовање јавног интереса и одрживи развој града заснован на међусобном уважавању, солидарности и јасним циљевима.