Тојо Тајерс је по мери корумпиране елите из власти

You are currently viewing Тојо Тајерс је по мери корумпиране елите из власти

Генерални директор ове корпорације очекује да ће њихова фабрика у Србији производити пет милиона гума на годишњем нивоу.

Левица подсећа на прилично неповољне услове који прате долазак Тојо тајерса у Србију, односно чињеницу да је јапанска фабрика гума добила 47.04 милиона евра субвенција тј. 84 хиљаде евра по радном месту (запослиће 560 радника), као и 64 хектара нашег земљишта уз пратећу инфраструктуру од општине Инђија.

Без обзира на најаву како ће се користити најновије технологије приликом производње гума, треба подсетити да се и мимо Тојо тајерса (Јапан) и Линглонга (Кина) у планетарном просеку свака стота гума произведе у Србији, из погона Тигар тајерса (Француска), Купер тајера и Рабер Србије (САД) и Митаса (Шведска).

Из овога се може видети да Александар Вучић српским радницима може да понуди искључиво рад у фабрикама, а који ће дугорочно у значајној мери утицати на погоршање њиховог здравља.

Позивамо колеге из опозиције да не ћуте на наведене чињенице и да буду доследни у борби против свих загађивача а не само оних који долазе из Кине.

Извор слике: Сајт општине Инђија