У 5 до 12: За живот сваког детета!

You are currently viewing У 5 до 12: За живот сваког детета!

Допис је упућен на адресе локалних самоуправа.


Захтев: Новац предвиђен за прославу Нове године преусмерити за лечење деце

Левица изражава подршку и придружује се иницијативи покренутој од стране платформе “Крени-Покрени” да се новац предвиђен за прославу Нове године преусмери за лечење болесне деце, уз два издвојена предлога за локалне самоуправе које кроз буџет нису определиле средства за новогодишњу ноћ.

  • Апелујемо на високопозициониране челнике локалних самоуправа да према сопственим могућностима из личног буџета издвоје средства која ће потом уплатити на рачун најмање једног детета.
  • Сматрамо да у духу новогодишњих и божићних празника који представљају време даривања и солидарности, поготово у тренуцима када се као земља суочавамо са Ковид-19 пандемијом, локалне самоуправе требају да иницирају низ хуманитарних и добротворних манифестација, ради помагања код скупљања средстава за лечење болесне деце у иностранству.

Левица честита локалним самоуправама које су до сада подржале иницијативу и изражава наду да ће и остали следити њихов пример.

У складу са последњим предизборним слоганом Српске напредне странке “За нашу децу”, допис је симболично послат у 23.55 и са јасном поруком: За живот сваког детета!

Задатак политичара је да раде у јавном интересу и зато истичемо како у овом тренутку не постоји већи интерес јавности од могућности да свако болесно дете макар добије прилику да се бори и евентуално победи у својој животној утакмици.

Да славимо живот деце!