Вучић изјавом о страним службама манипулише и брани приватне интересе

  • Post category:Вести
You are currently viewing Вучић изјавом о страним службама манипулише и брани приватне интересе

Стране службе нису на страни добронамерних грађана, активиста и опозиције, оне подржавају Александра Вучића и његов опстанак на власти.

Вучић се у својим иступима на тему литијума води гебелсовским пропагандом и макијавелистичким идеалом да “циљ оправдава средства”, те изнова понавља лаж да иза супрострављања Рио Тинту стоје стране службе којима смета раст и развој Србије.

Таква изјава нам указује на то да Вучић снажно верује да ће “довољно пута поновљена лаж постати истина”.

Подсећамо како тренутно на снази имамо брутално кршење уставног и законодавног оквира Републике Србије, који се огледа у нестанку више од 38.000 потписа подршке иницијативи за трајну забрану ископавања литијума, што је озбиљно кривично дело.

Поред тога, наглашавамо да Европска Унија и САД бране личне интересе и интересе мултинационалног капитала одлукама и изјавама њихових високих и локалних представника. Један од таквих примера је и изјава амбасадора САД, Кристофера Хила, да “Рио Тинто није обичан рударски пројекат и да се САД труде да га подрже”.

Левица гарантује да неће одустати од борбе за своју земљу, као и да ће Србија засигурно бити и сачувана и одбрањена супротно страним и Вучићевим приватним интересима.