Вучић је омогућио Куртију да преузме север Косова

You are currently viewing Вучић је омогућио Куртију да преузме север Косова

Имамо дужност да реагујемо на јучерашња дешавања на Косову, у тренуцима док су се у Београду одржавале последње припреме за сраман контрамитинг организован од стране Александра Вучића и његове елите.

Вучић је присилним довођењем великог броја косовских Срба на свој контрамитинг, и то ни мање ни више албанским превозницима, омогућио Аљбину Куртију да доврши преузимање власти на северу Косова, тј. у четири општине где Срби чине апсолутну већину. Бојкот косовских избора је био потпуни промашај, злоупотреба Војске Србије за дневну политику и подизање међуетничких тензија заслужује најоштрију осуду.

Од свог доласка на власт Вучић је марљиво радио на томе да Република Србија изгуби и оно мало што је имала на Косову и сада се са пуним правом може рећи како је коначно успео у томе. Док је преостали-мали број косовских Срба бранио своја последња упоришта, он је се спремао за контрамитинг у Београду, те је тиме јасно ставио до знања да му је лична власт преча од било каквих дугорочних државних интереса и интереса косовских Срба. Својим јучерашњим игроказом заслужио је да му Албанци једног дана подигну споменик у природној величини, на централном тргу у Приштини, и то одмах поред оног Клинтоновог.

Позивамо грађане да не наседају на Вучићеве лажне позиве на национално јединство и слогу. Његова власт служи искључиво за остваривање личних, партијских и приватних интереса олигархије коју је окупио око себе. Нема ту ни патриотизма, ни искрене бриге за живот обичног човека. Такође не постоји могућност да се гради било какав облик јединства са човеком који је директан кривац за урушавање демократских вредности, институција и квалитета наше свакодневнице.

Видимо се на платоу испред Народне скупштине у 18 часова.