Вучић не може да обезбеди бесплатне вртиће

  • Post category:Вести
You are currently viewing Вучић не може да обезбеди бесплатне вртиће

Уочи председничких, парламентарних и локалних избора одлазећи председник Александар Вучић обећава бесплатне вртиће и јаслице за сву децу.

Српска напредна странка (СНС) је у претходној деценији додатно урушила наш образовни систем. То подразумева и вртиће у којима не постоје довољни капацитети, односно на снази су опширне листе чекања, велики број деце је уписан преко норматива, док држава ради у корист приватног сектора у образовању.

Вучић у претходним месецима прелази границу доброг укуса и у страху од изборног пораза у његовим изјавама и поступцима одавно не постоји никакав системски план и програм за решавање нагомиланих друштвених проблема, већ искључиво циљ да се заједно са својом интересном групом што дуже одржи на власти, па је тако јуче изустио да ће лично од своје плате дати средства да се изврши рестаурација статуе мале Милице Ракић која је трагично настрадала у НАТО агресији на нашу земљу.

Левица се залаже за потпуно бесплатно образовање на свим нивоима, и то подразумева и вртиће и јаслице, као и за ширење мреже јавних предшколских установа у складу са пратећим потребама. Иза наших решења стоји конкретан план и програм за промену система и жеља да ова земља гарантује достојанство, правду и сигурност за све. Вучићева Србија је супростављена тим вредностима и у њој предност имају искључиво лопови, криминалци и тајкуни.

Извор слике: Небојша Мандић