Вучић признао одговорност за Савамалу, тужилаштво ће пре или касније почети да ради свој посао

  • Post category:Вести
You are currently viewing Вучић признао одговорност за Савамалу, тужилаштво ће пре или касније почети да ради свој посао

Са поносом саопштавам – ја сам био човек који је наредио да се руше противправне уџерице

Александар Вучић, 24. април 2023.

Овим речима председник државе Александар Вучић признао је одговорност за Савамалу, седам пуних година након кобне априлске ноћи у којој је порушено више приватних објеката, док је радник обезбеђења Слободан Танасковић преминуо од стреса месец дана након догађаја на Војномедицинској академији (ВМА).

Вучић је овим признањем прихватио законску одговорност за организовање и подстрекивање на извршење кривичног дела које у себи садржи елементе противправног лишавања слободе, угрожавања сигурности, изазивања опште опасности, низ дела против правосуђа и злоупотребу службеног положаја.

Пре две године објавили смо коментар на тему Савамале, оцењујући тај догађај као тренутак када је правна држава запала у кому. То стање још увек траје и неће се мењати све док тужилаштво не почне да ради свој посао, односно све док се не изборимо за смену актуелне власти која је поред Савамале произвела и велики број других афера.

Зато гарантујемо наставак бескомпромисне борбе за промену комплетног система и правду.

Извор слике: Н1