Вучићев страх измиче контроли, подршка храбрим грађанима

You are currently viewing Вучићев страх измиче контроли, подршка храбрим грађанима

Левица пружа пуну подршку демонстрантима, захтева ослобађење ухапшених грађана и привођење лица која су са палицама и багерима јуришали на голоруке људе, али исто тако поручујемо да је ово био последњи и очајнички трзај овог режима.

Не можемо а да се не осврнемо на чињеницу да је ово први пут од Мусолинијеве гарде, да имамо пример како се полиција склања, да би страначка милиција Српске напредне странке сакривена иза црних капуљача јуришала на голоруке и са правом незадовољне грађане. Важно је истаћи и улогу тзв. “органа реда” који се традиционално никада нису налазили на страни народа, односно њихова улога је историјски подређена интересима елите.

Србија се више не боји и зато разумемо да са друге стране страх код Александра Вучића измиче контроли, али га упозоравамо да његови поступци воде Србију према отвореним грађанским сукобима.

Левица тражи:

враћање Закона о референдуму и народној иницијативи и Закона о експропријацији у Скупштину на поновно одлучивање и потом повлачење оба закона из скупштинске процедуре
протеривање Рио Тинта из Србије
заустављање радова на урбанизацији Макиша који ће у будућности угрозити снабдевање Београђана са питком водом