zelena-unija-levice ЗЕЛЕНА УНИЈА

Шта је Зелена унија?

Зелена унија је посебан облик организовања Левице који окупља еколошки оријентисане организације и појединце из области активизма и јавног живота.

Како изгледа организациона шема Зелене уније?

Организациона шема Зелене уније заснива се на препорукама за рад усвојеним од стране Председништва Левице.

Где се Зелена унија позиционира на политичком компасу?

Наш циљ је остваривање ширег друштвеног консензуса и јединства око важних еколошких питања, те се може рећи да ми екологију посматрамо као надидеолошку тему.

Да ли и ја могу да се укључим у рад Зелене Уније?

Наравно! У рад Зелене уније може да се укључи свако ко је заинтересован да допринесе борби за еколошку и социјалну правду.

НАШЕ КЉУЧНЕ ВРЕДНОСТИ:

ЖИВОТ ИЗНАД ПРОФИТА

Свако има право на приступ води, канализационој мрежи, енергији и квалитетним животним условима. Транзиција треба да буде поштена стављањем најугроженијих на прво место. Нова и одржива радна места, као и мобилност у интересу људи а не профита морају бити међу еколошким приоритетима државе.

ЕКОЛОШКИ ПАТРИОТИЗАМ

Наши ресурси припадају нама и важно је осигурати друштвено власништво над њима. Битно је и да се око развоја месних заједница, општина и градова чује глас обичних људи. Постизање енергетског и прехрамбеног суверенитета гарантује националну сигурност и даје могућност да се води самостална спољна и економска политика.

ДОБРО ДРУШТВО ЗА СВЕ

Ми смо једина политичка организација у Србији која има програм за животиње. Залажемо се, између осталог, за хармонизацију живота између људи и животиња и јачање морално-правног статуса кућних љубимаца. Сигурни смо да наше друштво може бити добро баш за све.

ИМАМО СТРАТЕГИЈУ:
ВЕСТИ ИЗ ЗЕЛЕНЕ УНИЈЕ:

АРХИВА ВЕСТИ »

УКЉУЧИ СЕ И ТИ!
Постани део борбе за еколошки и социјално праведну Србију