ЖЕНСКА МРЕЖА ЛЕВИЦЕ

Женска слобода је знак друштвене слободе.
Роза Луксембург
Немачка политичарка

 

 

На следећој страници можеш се упознати са нашим програмским предлозима на тему друштвеног положаја жена. Покрет се и у другим програмским областима залаже за нови друштвени однос према девојчицама и женама (просвета, радна права, спорт…).

 

» zenskamreza@pokretlevica.rs

Издвајамо »

Менструално сиромаштво: Србија да следи пример Шкотске

Менструално сиромаштво представља недостатак јавног информисања о важности приступа производима, одговарајућим санитарним условима и здравственој заштити, као и неговање стигматизације када говоримо о менструацији и менструалним темама.

Подржавамо кампању “Колики је мој део?!”

Левица пружа пуну подршку кампањи Женског удружења Колубарског округа (ЖУКО) “Колики је мој део?!”, која женама указује да имају право на наследство и да не требају да га се одричу.

Левица је савезник девојчица и жена у Србији

Девојчице и жене неће бити саме у својим борбама, и то полазећи од уверења да никаква промена система није могућа уколико слобода не буде освојена заједно, од стране солидарних жена и мушкараца који су непоколебљиви у намери да створе Србију за све.

Међународни дан жена и девојака у науци

Према Унесковим истраживањима, само око 30% девојака на глобалном нивоу бирало је студије математике, инжењерства, технологије и науке, у периоду од 2014. до 2016. године.

Данас је Међународни дан жена на селу

Жене у руралним подручјима представљају више од четвртину светске популације а у земљама у развоју и скоро 43 одсто радне снаге у пољопривреди.