Зоолошки вртови су окрутна и нехумана места

You are currently viewing Зоолошки вртови су окрутна и нехумана места

Претходних дана интернетом кружи веродостојна слика изгладнелог јелена који се налази у борском Зоо врту.

Вредносни став Левице је недвосмислено потврђен и овом приликом. Зоолошки вртови су окрутна и нехумана места која опстају на уверењу да је животна сврха присилно заточених животиња визуелна забава посетилаца. Ми се залажемо за промену таквог приступа.

Гарантовати испуњење научних и педагошких циљева зоолошких вртова подизањем квалитета етичких стандарда, пренаменом дела простора који могу послужити као јавна уточишта за напуштене животиње и постепеним стварањем услова за напуштање погрешне праксе у којој се зоолошки вртови налазе у служби јефтине забаве за посетиоце

извод из нашег програма.

Левица најоштрије осуђује свакодневни третман којем су у зоолошким вртовима изложене животиње. Тражимо приступ заснован на бризи о добробити животиња и јаким етичким стандардима, уз остваривање тесне сарадње са организацијама цивилног друштва које се баве заштитом и побољшањем правног положаја животињског света.

Залагање за права животиња је неизоставан део наше борбе за еколошку и друштвену правду и стварање праведнијег друштва баш за све.